Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Eigenaar ontplofte auto bekende politie

11 augustus 2010, 22.49 uur · Aangepast 2 januari 2015, 12.19 uur

In ieder geval één van de twee inzittenden van de ontplofte BMW, gisteravond op de Torontobrug is een goede bekende van de politie. Daarbij zou het ''niet gaan om een winkeldiefstal''. De mannen komen zeer waarschijnlijk uit Oost-Europa.

De politie gaat ervan uit dat het een gerichte aanslag is geweest. Gisteravond is de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) de hele avond nog bezig geweest met een onderzoek.

Rond kwart over acht was de explosie in een zwarte BMW. Hierop werd de hele omgeving afgezet voor onderzoek door de recherche. De auto was gepantserd.

Een ooggetuige meldt AT5 dat er twee mannen in de auto zaten. Na de explosie zijn ze weggelopen, waarbij een van hen gezegd zou hebben: "De volgende keer ben ik dood." Beide mannen zijn opgevangen door de politie en meegenomen voor verhoor. Volgens een woordvoerder van de politie zijn beiden ongedeerd. Nadat de mannen hun verklaring hadden afgelegd, mochten zij het buro verlaten. De politie heeft een idee in welke richting ze de aanslag moet zoeken. Daarover kon de woordvoerster in het belang van het onderzoek niets zeggen.

Op internet deden geruchten de ronde dat de twee mannen eerder op de avond de avondwake van de vorige week omgekomen Clyde de Jezus hadden bezocht. Maar volgens de politie is daar geen indicatie van.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt iedereen die iets gezien heeft zich te melden. Dat kan via het nummer: 020-5592051.

Kijk voor meer foto's bij Gespot