Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Politie in de fout met camerabeelden tram 3

14 augustus 2010, 16.23 uur · Aangepast 16 augustus 2010, 17.05 uur

De politie heeft bij een opsporingsbericht naar aanleiding van een steekpartij in tram 3 ten onrechte een aantal mensen als verdachten van het incident laten zien.

Op de beelden van de beveiligingscamera zijn meerdere reizigers te zien die als verdachten worden opgevoerd, maar in de praktijk juist getuigen van de mishandeling waren.

De camerabeelden waren overal op internet te zien en volgens een woordvoerder van de politie ondervinden 'de getuigen in hun privé-sfeer veel hinder van het incident, omdat ze als de daders worden gezien.'

De politie betreurt de gemaakte fout en roept alsnog getuigen op om zich te melden via 020-559 2500.

De politie laat overigens weten dat het onderzoek goed verloopt en dat er inmiddels al veel bruikbare tips zijn binnengekomen. Dit, mede door de verschillende getuigen uit de tram die hun verhaal hebben gedaan.

De mishandeling gebeurde zondag 1 augustus kort na middernacht in tram 3. Het slachtoffer sprak twee mannen aan die op de vloer van de tram spuugden. Het duo riep daarop hun vrienden erbij, die verderop in de tram stonden.

De groep stortte zich op het slachtoffer en mishandelde hem ernstig. Toen de tram stopte bij een halte zette het geweld zich buiten de tram voort. De groep bestond uit zeven of acht personen, waaronder twee vrouwen en een man met hond.