Start van hoofdcontent

Stad

nl

Peter R. de Vries op borgtocht vrij

21 augustus 2010, 13.57 uur · Aangepast 22 november 2011, 15.06 uur

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is na 24 uur in een cel te hebben gezeten vanmorgen vroeg op borgtocht vrijgelaten.

Dat laat hij weten op zijn website. Hij zat in de cel in Perth (Australië). Voorwaarde van de borgtocht is dat De Vries tot die tijd de door hem opgespoorde moordverdachte Daniel Ross niet benadert en ook niet in zijn wijk komt.

De Vries moet zich aanstaande dinsdag in een rechtszitting verantwoorden. Chantal van Schuylenburch, de eveneens gearresteerde collega van De Vries heeft direct een boete gekregen van 200 dollar en hoeft niet meer terecht te staan. Ook zij is vanmorgen vrijgelaten.

De Vries had een moordverdachte opgespoord en probeerde hem te confronteren met zijn daden door hem een brief te overhandigen bij zijn huis. Peter R.: "Ik heb Ross niet bedreigd, beledigd of aangeraakt. Ik ben zelfs niet bij hem binnen geweest. Ik wilde hem alleen vragen stellen en een brief overhandigen."

De misdaadverslaggever zegt dat het verblijf in de gevangenis 'op zijn zachtst gezegd geen pretje' was. De arrestanten moesten zich geheel ontkleden bij het fouilleren en werden daarna in een koude cel gezet waar het licht de hele nacht aanbleef en veel herrie was.