Stad

NL
V

Stadsdeel West zegt cameratoezicht toe

9 september 2010, 19.46 uur · Aangepast 11 september 2010, 13.14 uur

Stadsdeel West gaat camera's plaatsen in de Jan van Galenstraat. Dat heeft het donderdagmiddag besloten, zo meldt het aan AT5.

Al maanden klagen ondernemers en omwonenden over overlast van hangjongeren. Bewoners worden bedreigd en van hun fiets af getrokken. Ondernemers worden overvallen en hun ruiten worden ingegooid. Iedereen is het spuugzat. De problemen concentreren zich rond belwinkel Jordan Telecom. De VVD wil de winkel daarom laten sluiten.

Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer reageert tegen AT5: "We begrijpen dat bewoners naar aanleiding van de overlast willen dat de winkel wordt gesloten. Het stadsdeel kan echter niet zomaar een winkel sluiten. De winkel staat inmiddels onder verscherpt toezicht. Dat zou kunnen leiden tot sluiting van de winkel. Zojuist is ook met de centrale stad besloten dat er cameratoezicht komt in de Jan van Galenstraat.

Kuitenbrouwer werd woensdag tijdens een interview met AT5 vanuit de belwinkel bekogeld met een glas. Wanneer de camera's er komen kon zij nog niet zeggen. "Maar het zal geen kwestie zijn van maanden, maar van weken."