Start van hoofdcontent

112

NL
V

Nog veel vragen over dodelijke woninginbraak

16 september 2010, 14.41 uur · Aangepast 17 september 2010, 17.48 uur

De bewoners van de flat waar zondag een dode vrouw werd gevonden zijn flink geschrokken. Ze tasten nog in het duister over de precieze doodsoorzaak van de vrouw.

De flat aan de Bos en Vaartlaan in Amstelveen was eerst een serviceflat voor bejaarden, maar de laatste tijd zijn er ook jonge gezinnen komen wonen. Eén van die jonge inwoners laat AT5 weten erg geschrokken te zijn. Zij kwam om zondag om ongeveer 18.00 uur thuis en zag overal politie. "Ik was zo geschrokken dat ik mijn vriend heb opgebeld, of hij naar mij toe kwam. En hij zag dus lijkschouwers en dat soort toestanden."

In de flat was het stoffelijk overschot van een 77-jarige vrouw gevonden. De politie startte direct een groot sporenonderzoek en kon maandagavond na een korte achtervolging een man aanhouden in de Marnixstraat. De man wordt ervan verdacht ingebroken te hebben in de woning waar de dode vrouw was gevonden. De politie liet verder weten dat de vrouw was overleden aan hartfalen door zuurstoftekort. De Telegraaf meldde donderdagochtend dat de overleden vrouw gekneveld in een kast was aangetroffen.

Inmiddels wordt er druk gespeculeerd over de inbraak. Duidelijk is in elk geval dat het voor buitenstaanders niet makkelijk is om de flat in te komen. Er is cameratoezicht, en inwoners kunnen zien wie er bij hen aanbelt. Daarnaast heeft iedere inwoner van de flat een speciale sleutel. Overdag zit er iemand achter een loket bij de ingang, maar 's avonds niet.