Oleguer duikt op tussen krakers

5 oktober 2010, 10.17 uur · Aangepast 5 oktober 2010, 12.48 uur

Whatsapp

Onder de demonstrerende krakers bevond zich vrijdag een opvallende verschijning. Ajacied Oleguer Presas liep namelijk tussen de actievoerders, met een fototoestel om zijn nek.

Dat meldt Het Parool. De actievoerders protesteerden tegen de nieuwe kraakwet die op 1 oktober van kracht is gegaan. Dat Oleguer tussen het gezelschap liep is niet verwonderlijk gezien zijn sympathie voor de linkse kraakbeweging.

Oleguer is op het gebied van politiek bijzonder uitgesproken. Hij is een nationalistische en socialistische Catalaan die streeft naar onafhankelijkheid en bovendien weigert te spelen voor het Spaanse voetbalelftal. Daarnaast sympathiseert hij zich met de linkse kraakbeweging en de antiglobalisten. Het is dus niet vreemd dat hij verscheen tijdens de protestmars in het centrum.

"Maar Oleguer heeft alleen aan het vreedzame gedeelte meegedaan", zegt een woordvoerder van Ajax tegen De Telegraaf. "We weten dat hij aanwezig is geweest en kennen zijn sympathieën", aldus Ajax, dat Oleguer niet tot de orde zal roepen. "Binnen bepaalde grenzen - ze hebben een voorbeeldfunctie - moet elke Ajax-speler in zijn vrije tijd doen waar hij zin in heeft."

Whatsapp