Stad

NL
V

'Spoorboekloos rijden redelijk succesvol'

5 oktober 2010, 20.36 uur · Aangepast 7 oktober 2010, 09.40 uur

De Nederlandse Spoorwegen (NS), ProRail en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) zijn redelijk tevreden over de proef waarbij de afgelopen vier weken elke tien minuten een trein reed op de trajecten tussen Amsterdam en Eindhovenen en Geldermalsen en Utrecht

Dat hebben NS, ProRail en KNV dinsdag bekendgemaakt. Volgens een woordvoerster van ProRail hebben zich "geen grote logistieke problemen voorgedaan". In de eerste weken van de proef kwamen er onder meer klachten binnen over te volle treinen tussen Utrecht en Geldermalsen. NS heeft daarop enkele treinen verlengd.

Tijdens de proef reden er op doordeweekse dagen gedurende de ochtend- en avondspits zes intercity's op het traject tussen Amsterdam en Eindhoven. Op het traject tussen Utrecht en Geldermalsen reden zes stoptreinen per uur. Uit onderzoek blijkt dat de reiziger dit waardeert.

NS, ProRail en de goederenvervoerders nemen begin volgend jaar een besluit over de definitieve invoering van hoogfrequent spoorvervoer tussen Amsterdam en Eindhoven.