Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Acteur Antonie Kamerling overleden

7 oktober 2010, 12.21 uur · Aangepast 8 oktober 2010, 15.30 uur

Acteur en zanger Antonie Kamerling is woensdag op 44-jarige leeftijd overleden. Kamerling maakte zelf een einde aan zijn leven. Dat liet zijn zwager, Albert Verlinde, donderdag weten.

"In de namiddag van woensdag 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beeïndigen. In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden'', aldus Verlinde in een reactie die hij samen met Kamerlings vrouw, actrice Isa Hoes opstelde. "Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten.''

Kamerling laat naast zijn vrouw een zoon en dochter achter. Verlinde: "De familie vraagt respect voor het enorme verdriet en verzoekt de media tot uiterste terughoudendheid.''

De acteur brak door in de tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), waar hij tussen 1990 en 1995 de rol van Peter Kelder vertolkte. Ook was hij te zien in de speelfilm De kleine blonde dood en in de serie en film All Stars. Als zijn All Stars-karakter Hero scoorde de acteur een nummer 1-hit met het nummer Toen ik je zag. Kamerling stond in 2008 op de planken met de musical Sunset Boulevard.

Kamerling zou vanaf 15 februari de planken opgaan met de musical Herinnert u zich deze nog?!, samen met onder anderen Jelka van Houten en Lange Frans.

Awick blikt donderdag en vrijdag in speciale uitzendingen terug op de bijzondere band die de showbizzverslaggever had met Antonie Kamerling. Ook komen meerdere oud-collega's aan het woord over de onverwachte dood van hun vriend en collega.