Start van hoofdcontent

112

NL
V

Negen mensensmokkelaars aangehouden

8 oktober 2010, 10.48 uur · Aangepast 9 oktober 2010, 17.26 uur

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft de afgelopen tijd negen personen aangehouden in een onderzoek naar mensensmokkel.

Daarbij zouden ten minste vier Iraniërs vanuit Iran illegaal naar Europa zijn gebracht. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee vrijdag bekendgemaakt.

De verdachten zijn zes mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 17 tot 51 jaar. Onder hen zijn vier leden van een gezin. Enkele verdachten hebben de Iraanse nationaliteit. De opgepakte personen zouden zelf naar Europa zijn gereisd of anderen daarbij hebben geholpen. De arrestaties vonden de afgelopen weken plaats in Amsterdam, Almere en Heerlen.

In het kader van het onderzoek heeft de marechaussee drie woningen en een horecazaak in Amsterdam doorzocht. Daarbij zijn drie doorgeladen vuurwapens, 36.000 euro aan contanten en computers in beslag genomen.

Twee van de verdachten zitten nog vast. De overigen zijn weer op vrije voeten, maar gelden nog wel als verdachte. De marechaussee sluit meer aanhoudingen niet uit.