Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

UPDATE: Schoten bij wilde achtervolging

12 oktober 2010, 14.20 uur · Aangepast 13 oktober 2010, 21.38 uur

De politie heeft dinsdagmiddag na een wilde achtervolging twee mannen aangehouden. Een van hen werd daarbij in zijn been geschoten.

Aanleiding voor de achtervolging was een schietpartij op de Marnixkade. Daar zou een BMW met Belgisch kenteken bij betrokken zijn geweest. Een ooggetuige meldde AT5 dat zij de auto met hoge snelheid door de straat had zien rijden. Daarbij raakte de BMW twee andere voertuigen.

Agenten zagen de auto kort daarop rijden op de A10, waarna met onder meer een politiehelikopter de achtervolging werd ingezet. Die eindigde op de afrit S107 naar de Henk Sneevlietweg, waar de BMW een reclamezuil ramde.

De bijrijder kon direct worden aangehouden, maar de bestuurder vluchtte te voet een bouwmarkt in de Anthony Fokkerstraat in. Daar werd hij door de politie in zijn been geschoten en ingerekend.

Ook op de Haarlemmerdijk werden twee mannen in een BMW met buitenlands kenteken aangehouden. Zij waren in het bezit van een vuurwapen. De politie onderzoek nog of beide zaken met elkaar te maken hebben.Er zijn in totaal vier plaatsen delict afgezet.

Meer foto's hier en hier bij Gespot.