Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Site lanceert petitie tegen scooteroverlast

13 oktober 2010, 12.25 uur · Aangepast 13 oktober 2010, 22.52 uur

Mensen die zich ergeren aan scooters in de stad kunnen vanaf vandaag terecht op scooteroverlast.nl. De site heeft namelijk een petitie gelanceerd tegen de overlast van scooters.

Initiatiefnemers de Amsterdamse Fietsersbond, het Milieucentrum Amsterdam, de Vereniging DOET, Velo Mondial en de ondertekenaars roepen door middel van de petitie de gemeente op om de scooteroverlast aan te pakken.

Volgens de initiatiefnemers zijn er steeds meer scooters in Amsterdam, die veel gevaar, vervuiling, overlast en lawaai veroorzaken.

"Vooral het aantal zogenaamde ‘snorscooters’ met een blauw kenteken op onze fietspaden neemt toe. Fietsers worden van hun sokken gereden en voelen zich door het rijgedrag van veel scooterbestuurders in het verkeer onzeker en onprettig."

Verder zijn scooters erg slecht voor het milieu. Zo krijgen fietsers volgens de petitie meer ultra fijnstof binnen van een scooter met een verbrandingsmotor dan van een rijdende vrachtwagen.

De organisaties ondernemen de komende maanden extra actie tegen de scooteroverlast. "Voorop staat dat de Amsterdamse raadsleden de ernst van het probleem onderkennen. Met de petitie zullen Amsterdammers van zich laten horen."