0
Whatsapp

112

Man (23) neergestoken in Vondelpark

15 oktober 2010, 09.07 uur · Aangepast 16 oktober 2010, 15.07 uur

In het Vondelpark is donderdagnacht een 23-jarige man neergestoken. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

De man zat rond 01.45 uur met zijn vriendin in het Vondelpark toen hij plotseling door een onbekende man werd belaagd en vervolgens gestoken. Het slachtoffer probeerde weg te komen, maar zakte na 50 meter in elkaar. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. De man is inmiddels geopereerd. Zijn toestand is kritiek, maar stabiel.

De dader, een blanke man van ongeveer 1.90 meter met half lang haar, een onverzorgd uiterlijk en gekleed in een groen trainingspak,  rende na de steekpartij verder het park in en is nog voortvluchtig. Een deel van het Vondelpark werd door de politie afgezet en fel in de schijnwerpers gezet voor onderzoek. Fietsers en hardlopers werden door de politie omgeleid.

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Mensen die de verdachte zien wordt verzocht zelf geen actie te ondernemen, maar contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Volgens een politiewoordvoerder heeft deze steekpartij niets te maken met het steekincident donderdagavond in de Govert Flinckstraat.

Whatsapp