112

NL
V

"Politie wil verklaring tegen Badr Hari"

23 oktober 2010, 18.57 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.06 uur

"De politie wil via mijn cliënt Badr Hari pakken." Dat zegt de advocaat van de portier die in februari zwaar mishandeld werd voor de deur van Club Blinq tegen AT5.

K1-vechter Hari is verdachte in deze zaak. Volgens de raadsman zou er vanuit de politie druk op het slachtoffer worden uitgeoefend om aangifte te doen tegen Hari. Dat wil de portier echter niet. Hij ontkent acht maanden na het incident zelfs dat Hari die bewuste avond bij club Blinq aanwezig was. Volgens de advocaat kent zijn cliënt Badr Hari niet eens.

De politie reageert tegen AT5 verbaasd op deze verklaring. Een woordvoerder laat weten dat ze het slachtoffer namelijk al drie maanden niet hebben gesproken. Ook de uitspraak dat Hari die avond niet aanwezig zou zijn geweest, wekt bevreemding. "Dit past niet in het beeld dat we op het moment hebben van wat er die avond zou zijn gebeurd", aldus de woordvoerder.

Hari zelf is al maanden voortvluchtig. De K1-vechter ontkent zelf de mishandeling. Hij zit in Marokko. Hari zegt zich zelf bij de politie te melden. Wanneer is nog onduidelijk.