Ton F. van Dijk keert terug bij AT5

De nieuwe directeur en hoofdredacteur van AT5 is bekend: Ton F. van Dijk. Hij staat vanaf 1 februari aan het roer bij de tv-zender.

Van Dijk is een goede bekende van AT5. Van 1997 tot 2000 was hij ook al hoofdredacteur. Daarna was hij onder meer netmanager van de Publieke Omroep. Hij werd verkozen tot Omroepman van het Jaar 2007.

Van Dijk: "Ik kom graag terug bij mijn oude liefde AT5. Er ligt een ambitieus vernieuwingsplan van de commissarissen en de gesprekken met de huidige directie, OR en redactieraad waren meer dan positief. Ook ben ik blij met het belang dat B&W, juist in deze lastige tijden hecht aan een efficiënt en effectief werkende lokale nieuwszender."

Commissarissen Melle Daamen en Jan Driessen: "De aanstelling van Ton is een helder signaal naar alle medewerkers en de politiek in Amsterdam dat we van AT5 weer een betekenisvolle en spraakmakende nieuwszender gaan maken. Ton heeft bewezen dat in goede samenwerking met alle partijen te kunnen."

De OR, de Redactieraad en de aandeelhouders hebben inmiddels unaniem ingestemd met de benoeming van Ton. F. van Dijk tot Algemeen Directeur/Hoofdredacteur. De zendgemachtige Salto heeft ingestemd met zijn benoeming tot Hoofdredacteur.

De vorige hoofdredacteur, John de Zwart trad begin juli af nadat de fusie tussen AT5 en RTV Noord-Holland was afgeketst. Dinsdag werd bekend dat de gemeente een eenmalige subsidie van ruim een miljoen euro verstrekt aan AT5. De zender verkeert onder meer door de mislukte fusie in zwaar weer.