Stad

NL
V

'Islamofobische hetze tegen Witte Tulp'

24 november 2010, 16.50 uur · Aangepast 24 november 2010, 19.33 uur

Stichting de Witte Tulp is boos over wat zij een Islamofobische hetze noemt.

De stichting, die huiswerkhulp geeft aan Turkse kinderen, zou nauwe banden hebben met de omstreden Islamitische Gülenbeweging. Ook zouden jongens en meisjes er gescheiden les krijgen.

Dat stond afgelopen week in een artikel in ambtenarenblad Binnenlands Bestuur. Naar aanleiding van het stuk eiste de VVD Nieuw-West opheldering van het stadsdeelbestuur.

De leiding van de Witte Tulp is uiterst verbolgen over het artikel. "Wij zien dat de hetze rond Stichting Witte Tulp ‘een islamofobisch karakter’ heeft." De journaliste die het stuk schreef zou over de telefoon hebben toegegeven dat ze niet geïnteresseerd was in een objectief artikel.

De stichting laat verder weten dat het geen geen organisatorische banden heeft met de Gülenbeweging. Wel staat een aantal medewerkers sympathiek tegenover de denkbeelden van de beweging. Maar dan zou het gaan om denkbeelden als 'een echte moslim kan geen terrorist zijn.'

Dat de Witte Tulp onderscheid zou maken tussen jongens en meisjes klopt ook niet. "Groepen zijn gemengd." Wel wordt er incidenteel gescheiden privéles gegeven.