Start van hoofdcontent

Stad

nl

Emotionele oproep weduwe Hund

26 november 2010, 13.06 uur · Aangepast 27 november 2012, 17.07 uur

De weduwe van juwelier Hund vertelt haar verhaal over de dag dat haar man werd doodgeschoten bij de overval op zijn juwelierszaak in West.

Zij vertelt hoe zij deze dag heeft beleefd en over de plannen die zij en haar man hadden als hij met pensioen zou gaan in april volgend jaar. Ook doet zij een oproep aan mensen in de omgeving van de daders om informatie die zij hebben niet langer achter te houden.

Tine Hund: "Deze daders zijn nog niet opgehouden, ze pakken de volgende keer weer een ander. Mensen in hun omgeving zouden het op moeten nemen voor mijn man."

Het Openbaar Ministerie loofde eerder een beloning van 20.000 euro voor de gouden tip rond de overval. Een voormalig juwelier loofde zelf al 5000 euro uit voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de daders. Collega-juweliers uit het hele land hebben dat bedrag aangevuld tot 25.000 euro.

Zaterdag organiseren ondernemers in de Jan Evertsenstraat de 'Ik geef om de Jan Eef'-dag. Juwelier Hund zal dan voor de allerlaatste keer open zijn en om de straat weer wat positiever in het nieuws te brengen wordt iedereen opgeroepen daar te gaan winkelen.