Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Slaapfeestjes bij directeur Hofnarretje'

14 december 2010, 12.35 uur · Aangepast 21 november 2011, 10.42 uur

Bij Albert Drent, directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje, zouden regelmatig thuis slaapfeestjes zijn geweest. De feestjes werden georganiseerd door medewerker Edwin R.

Dat zegt een betrokken ouder tegen AT5. Tijdens de informatiebijeenkomst maandagavond in het Mövenpick Hotel waren er bij ouders veel vragen over de slaapfeestjes en de rol van directeur Drent en medewerker R., zo laten aanwezige ouders weten aan AT5. Zo is nog niet duidelijk hoe vaak de feestjes werden gehouden en hoeveel kinderen erbij aanwezig waren.

De 39-jarige R. was medewerker van het eerste uur van Het Hofnarretje en was erg actief als organisator van feesten en activiteiten buiten de opvang om. Volgens een van de betrokken ouders stonden de slaapfeestjes onder de leiding van R., maar werden ze bij Drent thuis gehouden in Enkhuizen. R. zit vast op verdenking van ontuchtige handelingen op internet.

De nieuw aangestelde woordvoerder van Het Hofnarretje laat weten aan AT5 erg geschrokken te zijn van alle verhalen. Hij bevestigt dat er vanuit het kinderdagverblijf slaapfeestjes zijn georganiseerd op privé-adressen, maar kon niet zeggen of dat ook bij de directeur thuis is gebeurd. De zegsman bezweert verder dat er op de feestjes nooit iets is gebeurd wat niet door de beugel kan. Op dit moment wordt er overlegd met de directeur. Burgemeester Eberhard van der Laan liet maandag weten dat Drent op dit moment geen verdachte is.

Drent zelf wilde maandag niet reageren. "Ik blijf wachten tot ze me grijpen", zei hij in zijn telefoon, terwijl een AT5-verslaggever hem om commentaar vroeg.

Maandag verklaarde Drent nog tegen AT5: "Ik vind het verbijsterend wat er gebeurt. Nu volgt het ene verhaal het andere verhaal op en wij willen nu gewoon even afwachten hoe het de komende dagen gaat om eventueel aan het einde van de week zelf met een reactie te komen. Het is nu nog te vroeg. Wij zitten hier met heel veel ouders, kinderen en personeel die emotioneel zeer geraakt zijn en daar zou ik nu mijn aandacht op willen richten"

De GGD heeft in 2008 en 2009 Het Hofnarretje op de vingers getikt over onder meer het tekort aan personeel. Pas in mei 2010 constateert de inspectie dat het aantal beroepskrachten aan de normen voldoet.