Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Directeur Hofnarretje opgestapt

14 december 2010, 19.33 uur · Aangepast 21 november 2011, 10.43 uur

Directeur Albert Drent van kinderdagverblijf 't Hofnarretjeheeft met onmiddellijke ingang zijn taken neergelegd als leidinggevende van alle aangesloten vestigingen.

De directeur lichtte zijn personeel dinsdag aan het begin van de avond op een bijeenkomst in het Hofnarretje in. Daarna vertrok hij, geëscorteerd door de politie. Het personeel kwam even later geëmotioneerd naar buiten.

Drent laat in een verklaring weten dat hij wel eigenaar van het Hofnarretje blijft en ook verantwoordelijk blijft voor de financiën.

De directeur trok zijn conclusies na een gesprek met burgemeester Eberhard van der Laan, maakte een woordvoerder van de gemeente dinsdagavond bekend. Dit gesprek vond plaats naar aanleiding van signalen van verontruste ouders op informatiebijeenkomsten. Robert M. werkte daar van februari 2007 tot tot en met juni 2009.

"De uitkomst van dit gesprek is dat de heer Drent zich om 18.00 uur met onmiddellijke ingang heeft teruggetrokken als leidinggevende'', aldus de woordvoerder van de burgemeester. De GGD en stadsdeel Zuid zullen een interim-directeur voor het kinderdagverblijf aanwijzen.

Tot het einde van de week zijn op alle dependances van kinderdagverblijf ’t Hofnarretje twee toezichthouders van de gemeenteaanwezig. Dit om ouders een veilig gevoel te geven als ze deze week hun kind naar de dagopvang brengen. Aan het einde van de week wordt bekeken het toezicht verder wordt verlengd.