Start van hoofdcontent

Stad

nl

M. bekent misbruik op Toverlantaarn

18 december 2010, 01.55 uur · Aangepast 21 november 2011, 11.10 uur

De 27-jarige Robert M. heeft in zijn verhoren aangegeven misbruik te hebben gepleegd met een kind dat in augustus 2009 op kinderdagverblijf De Toverlantaarn was geplaatst.

Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. De ouders van dit kind zijn geïnformeerd en worden geholpen door professionele hulpverleners. Aan de betrokken ouders is een familierechercheur toegewezen. De overige ouders van De Toverlantaarn zijn, in overleg met de Vierhoek, door de directie geïnformeerd.

M. werkte in augustus 2009 negen dagen op het kinderdagverblijf in Watergraafsmeer. Hij kwam uiteindelijk niet door zijn proeftijd, omdat collega's hem eigenwijs, niet collegiaal en onaangenaam in de omgang vonden.

De directrice verklaarde deze week tegen AT5 dat er destijds geen aanwijzingen waren dat er iets mis was met de relatie tussen Robert M. en de kinderen op het dagverblijf.

M bekende eerder kinderen te hebben misbruikt op Het Hofnarretje en Jenno's Knuffelparadijs. In zijn verhoren heeft hij tot nu toe de namen van ten minste 53 kinderen genoemd. Of en op welke manier deze kinderen door hem zijn misbruikt, onderzoekt de politie nog. Ook zijn er op M.'s in beslag genomen computer beelden gevonden waarop kinderen ernstig worden misbruikt. De politie weet nog niet of er een match is tussen kinderen die in de verklaringen van Robert M. zijn genoemd en het beeldmateriaal dat is gevonden.