Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari betaalde 'zwijggeld' aan portier

20 december 2010, 13.12 uur · Aangepast 17 januari 2012, 12.25 uur

K1-vechter Badr Hari heeft 5000 euro betaald aan de portier van Club Blinq die 19 februari zwaar werd mishandeld.

Dat meldt Het Parool. Badr Hari zou de betaling hebben bekend in zijn verhoren. De K1-vechter geldt als hoofdverdachte in de mishandelingszaak. Hij en drie vrienden werden op de bewuste avond in februari de toegang tot de club aan het Kleine Gartmanplantsoen geweigerd door de 33-jarige portier, omdat hun kleding niet aan de voorschriften zou voldoen. Er ontstond een ruzie waarbij de portier zo hard getrapt en geslagen werd dat hij met ernstige verwondingen in het ziekenhuis belandde. Hij brak zijn oogkas en zijn neus en heeft nu een metalen plaat in zijn gezicht.

Direct na het incident legde de portier tegen agenten een belastende verklaring af over Badr Hari, om die in oktober weer in te trekken. Hij zou door de politie onder druk zijn gezet om tegen de K1-vechter te verklaren, zo liet zijn advocaat weten op AT5. De portier zou Hari niet eens kennen.

Hari hield zich lange tijd schuil in Marokko, maar meldde zich kort na de verklaring van de advocaat van de portier alsnog bij de politie. De vechter heeft verklaard dat de portier via een tussenpersoon aanvankelijk 15.000 euro vroeg om zijn verklaring in te trekken. Uiteindelijk heeft hij hem een derde van dat bedrag betaald.

Hari's advocaat Benedicte Ficq bevestigt tegen AT5 dat er door haar cliënt geld is betaald aan de portier. Maar volgens haar gaat het niet om zwijggeld.