Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Geen oplossing voor gezinnen Platanenweg

12 januari 2011, 09.33 uur · Aangepast 13 januari 2011, 12.48 uur

Stadgenoot blijft voet bij stuk houden: de ruim 80 huishoudens die nu anti-kraak wonen aan de Platanenweg en de Olmenweg in Oost moeten hun huis uit om plaats te maken voor studenten.

Dat was de voor de bewoners de teleurstellende uitkomst van een vergadering dinsdagavond. Daarop bleek dat beide partijen nog steeds lijnrecht tegenover elkaar staan. In april moet iedereen weg zijn, zodat er studenten kunnen wonen.

"Het gaat Stadgenoot alleen maar om geld", aldus een van de bewoners tegen AT5. "We hebben een anti-kraakcontract, dus daar verdienen ze niks aan. Maar wij willen best het oude huurbedrag betalen. Al onze plannen zijn echter van tafel geveegd."

De bewoners kregen tot hun eigen verrassing even voor kerst een brief op de mat dat ze per 1 februari weg moesten zijn. Dat is inmiddels uitgesteld tot 1 april. Stadgenoot heeft verder toegezegd de bewoners te helpen bij hun zoektocht naar een nieuwe woning. De corporatie erkent dat de communicatie beter had gekund, maar houdt vast aan de plannen om studenten te huisvesten in de woningen.

Studentenvakbond ASVA riep studenten overigens vorige maand op om de woningen te boycotten.