Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Liverpool meldt zich officieel voor Suarez

17 januari 2011, 09.19 uur · Aangepast 18 januari 2011, 14.19 uur

Luis Suarez lijkt klaar voor een vertrek bij Ajax. De aanvaller zou in de belangstelling staan van het Engelse Liverpool en volgens zijn zaakwaarnemer staat de Uruguayaan wel open voor een vertrek naar de club uit de Premier League.

Suarez gaf eind vorig jaar al aan uitgekeken te zijn op de Nederlandse competitie en toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De topscorer van de eredivisie van het afgelopen seizoen hoopt volgens De Telegraaf nu op 1 februari een droomtransfer naar Liverpool te realiseren.

Ook Ajax is inmiddels officieel op de hoogte gesteld. Liverpool wendde zich zaterdag niet via makelaars, maar rechtstreeks tot de Amsterdamse clubleiding om zaken te doen. Zondag was er opnieuw contact tussen beide partijen. Tegenover AT5 meldt Ajax het contact met Liverpool niet te kunnen bevestigen of ontkennen.

Suarez wordt in Engeland al weken met Liverpool en Tottenham Hotspur in verband gebracht. Beide clubs zouden zo'n 22 miljoen euro voor de aanvaller uit Uruguay willen vrijmaken. Vooral bij Liverpool is de nood op dit moment hoog. De gevallen topclub is afgezakt naar de dertiende positie van de ranglijst en koestert een voorsprong van slechts zes punten op hekkensluiter West Ham United.

Voor Suarez is Liverpool de meest interessante club in Engeland, omdat in de selectie een groot aantal Spaanstalige spelers zit. Ook ziet de Ajacied de samenwerking met top-spits Fernando Torres wel zitten.

VI.nl meldde zondag het gerucht dat Liverpool ook interesse zou hebben in Urby Emanuelson.