Cultuur

NL
V

Recordinteresse voor kwakkelend Kwakoe

19 januari 2011, 13.47 uur · Aangepast 21 januari 2011, 11.46 uur

Maar liefst acht partijen hebben zich bij stadsdeel Zuidoost gemeld om het Kwakoe Festival te organiseren.

Dat is een record; de afgelopen jaren meldden zich elk jaar slechts drie gegadigden. Ook de omstreden ondernemer Kenneth Renfurm heeft zich weer gemeld. Renfurm was de afgelopen jaren directeur van het festival, dat onder zijn leiding werd geplaagd door conflicten. Een ruzie over geld liep afgelopen jaar zo hoog op dat Renfurm door leden van muziekformatie Fayalobie in elkaar werd geslagen.

Stadsdeel Zuidoost heeft inmiddels besloten dat vijf van de acht aangemelde partijen serieus kans maken om het festival te morgen organiseren. Opmerkelijk genoeg zit ook Renfurm daarbij. Zuidoost wil het liefst dat de partijen gezamenlijk de organisatie op zich nemen. Een andere geïnteresseerde is Anand Chandrikasingh, PvdA-raadslid in Almere en bekend van Ujala Radio.

Vorig jaar beleefde het festival haar 35e editie. Behalve dat het feest werd ontsierd door geruzie, trok het met 250.000 bezoekers ook ongeveer 100.000 bezoekers minder dan het jaar daarvoor.

Het CDA Zuidoost wilde het festival overigens verplaatsen naar de ArenA Boulevard, maar het stadsdeel heeft besloten vast te houden aan het Bijlmerpark.