Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen kickboksgala door ruzie over geld

21 januari 2011, 08.52 uur · Aangepast 8 juni 2011, 15.56 uur

Slecht nieuws voor vechtsportliefhebbers: kickboksgala It's Showtime in de ArenA gaat dit jaar niet door.

Dat heeft manager en organisator Simon Rutz donderdagavond bekendgemaakt. Reden is een betalingsconflict dat de Japanse vechtsportorganisator K-1 heeft met een aantal grote vechters.

Het gala zou eigenlijk op 21 mei worden gehouden. It's Showtime zou het organiseren en K-1 zou de vechters leveren, maar de bond verkeert in zwaar financieel weer. Rutz had K-1 als deadline 11 januari gegeven om vechters aan te trekken voor het evenement, maar hoorde lange tijd niets meer van de bond. Pas dinsdag kreeg hij bericht uit Japan dat het niet meer ging lukken.

"Wij van It's Showtime hopen echt dat de K-1 behouden blijft voor de sport en dat ze deze moeilijke periode doorkomen. Echter, wij geloven er niet meer in dat dit snel gebeurt en daardoor zien wij het Amsterdam ArenA-evenement in mei geen doorgang meer vinden", aldus de teleurgestelde organisator.

Toch zal niet iedereen treuren om de mededeling. Het gala is omstreden, omdat het door de georganiseerde misdaad zou worden gebruikt als netwerkbijeenkomst. Burgemeester Eberhard van der Laan wil het op advies van de politie daarom verbieden.

Rutz heeft altijd gevochten tegen het negatieve beeld. Donderdag benadrukte hij maar weer eens dat I'ts Showtime een bonafide sportevenement is. "Ondanks het negatieve nieuws betreffende de ArenA gaat het voor de rest met It's Showtime bijzonder voortvarend. In het jaar 2008 organiseerden wij 4 evenementen, verleden jaar 7 evenementen en dit jaar gaan we zeker 10 It's Showtime-evenementen in de wereld organiseren. It's Showtime-evenementen worden nu al in 89 landen wereldwijd uitgezonden."