Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Drent kan niet meer naar kinderen kijken

24 januari 2011, 09.41 uur · Aangepast 25 januari 2011, 16.07 uur

Albert Drent, de omstreden directeur van kinderdagverblijf 't Hofnarretje, kan niet meer naar reclames met kinderen of baby's kijken,zonder aan de 83 slachtoffertjes van Robert M. te denken.

Dat vertelde hij zondagavond in Brandpunt. Drent zei daarin zich "gebrandmerkt" te voelen door de misbruikzaak rond voormalige medewerker Robert M. "Ieder moment van de dag ben ik bang dat mensen me herkennen. Maar ik zal moeten leren leven met wat er is gebeurd."

Drent zei nog steeds niet te weten wat zich precies op het kinderdagverblijf heeft afgespeeld. "Ik heb nooit, nooit, nooit vermoed dat Robert een verborgen agenda had." Ook herhaalde de directeur dat hij niks te maken heeft gehad met het misbruik.

Drent legde de dagelijkse leiding over het Hofnarretje in december neer na een indringend gesprek met burgemeester Van der Laan. De directeur is geen verdachte in de zaak, maar raakte in opspraak door verhalen over slaapfeestjes die er bij hem thuis werden gehouden. "Maar in de periode van Robert M. waren er geen slaapfeestjes meer", aldus Drent in Brandpunt.

Hij erkende dat hij in 2008 "niet inlevend genoeg" heeft gereageerd op twee moeders die bij hem aan de bel trokken, omdat Robert M. hun kinderen zou hebben misbruikt. In 1995 werd Drent ontslagen bij een kinderdagverblijf van stichting AKROS, omdat hij ervan werd beschuldigd twee kinderen te hebben misbruikt. Die zaak kwam zondag niet ter sprake.

Lees alles over Robert M. Albert Drent en 't Hofnarretje in het dossier Zedenzaak.