Start van hoofdcontent

Stad

nl

It's failliet; personeel staat op straat

25 januari 2011, 12.42 uur · Aangepast 26 januari 2011, 14.59 uur

Het doek is gevallen voor elektronicaketen It's. Moederbedrijf IMpact Retail vraagt dinsdag surseance van betaling aan.

Op de website van het bedrijf is te lezen dat alle 118 winkels en webshops per direct gesloten zijn.

Volgens een woordvoerder namens het bedrijf zijn ,,de verminderde marges in een toegenomen concurrerende markt'' de hoofdreden voor het aanvragen van de surseance. IMpact Retail was al bezig met een herstyling van het bedrijf. Het wilde alle winkels onder één formule met service (It's) brengen.

Het moederbedrijf was al jarenlang enorm verliesgevend. Dat zei onderhandelaar Niels Suijker van FNV Bondgenoten. Toch werd de vakbond dinsdag overvallen door het bericht dat IMpact Retail surseance van betaling aanvraagt. ,,Hier wisten we niets van. We willen ons zo snel mogelijk laten informeren wat er precies speelt.''

Afgelopen voorjaar was de vakbond nog betrokken bij een reorganisatie bij IMpact Retail. Volgens Suijker werden er toen ongeveer zestig mensen ontslagen. Momenteel zijn er zo'n duizend mensen bij het concern in dienst. Naast It's vallen ook de ketens Modern.nl en PrijsTopper onder IMpact Retail.

Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart van de winkels en de webshops in een al dan niet afgeslankte vorm. Bij IMpact Retail zijn 980 mensen in dienst. Het personeel kreeg maandagavond de mededeling om dinsdag niet op het werk te verschijnen. Het is onduidelijk wat er met het personeel gaat gebeuren. ,,Het hangt van de bewindvoerder af'', aldus de woordvoerder. Deze zal dinsdag worden aangesteld.

Consumenten die een bestelling hebben lopen bij een van de diensten bij IMpact Retail of iets in reparatie hebben gegeven, krijgen persoonlijk bericht, aldus de website van het bedrijf. Er wordt gestreefd naar zo min mogelijk overlast voor klanten.

Er zijn 110 It's-filialen in Nederland en acht Prijstoppers. Deze hebben in Nederland concurrentie van onder meer 180 Expertwinkels, 170 Dixonsfilialen, 50 BCC-vestigingen en 28 Mediamarkten. It's heeft acht filialen in Amsterdam.

Bent u als Amsterdammer klant bij It's en mogelijk gedupeerd door het faillissement? Neem dan contact op met de AT5 Nieuwsredactie via 020-5551124 of [email protected]