Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Terugslag voor Mounir El Hamdaoui

26 januari 2011, 12.45 uur · Aangepast 28 januari 2011, 01.06 uur

Mounir El Hamdaoui mist donderdagavond ook de bekerwedstrijd van Ajax tegen NAC. de spits trainde woensdag apart van de groep omdat hij opnieuw last heeft van zijn knie.

El Hamdaoui liep de blessure aan zijn kniepees op tijdens het trainingskamp in Turkije. Dinsdag trainde hij nog grotendeels mee met de groep, maar vandaag werd duidelijk dat de spits een terugslag heeft gehad.

,,Hij kreeg woensdag op de training weer een tik op zijn knie'', verduidelijkte trainer Frank de Boer. ,,Het is allemaal heel vervelend. Maar het is niet anders.''

Aanvallers Luis Suarez (geschorst) en Dario Cvitanich (kuitblessure) ontbreken ook nog tegen NAC. ,,En voor Geoffrey Castillion, de spits van Jong Ajax, komt dit allemaal nog te vroeg'', stelde De Boer, die Jody Lukoki aan zijn selectie heeft toegevoegd. De 18-jarige rechtsbuiten van het hoogste juniorenteam van Ajax debuteerde vorige week tegen Feyenoord in de hoofdmacht.

Aanvallers Darko Bodul en Suk Hyun-jun vertrekken overigens aan het einde van het seizoen bij Ajax. De Amsterdamse club heeft besloten de aflopende contracten van beide centrumspitsen niet te verlengen. ,,We hebben niet het vertrouwen dat ze ons beter kunnen maken'', verduidelijkte trainer Frank de Boer.