Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Gemeente overweegt Stedelijk zelf af te maken

9 februari 2011, 20.02 uur · Aangepast 10 februari 2011, 08.51 uur

De verbouwing van het Stedelijk Museum werd twee weken geleden stilgelegd nadat aannemer Midreth surseance van betaling had aangevraagd. De gemeente overweegt nu zelfs om het project in eigen beheer af te laten maken.

Op dit moment wordt er met twee scenario's rekening gehouden. De eerste is dat Midreth wordt overgenomen door een andere partij. Dan zou de bouw mogelijk weer snel van start kunnen gaan. Het andere scenario is dat Midreth failliet wordt verklaard. De gemeente moet dan mogelijk het project opnieuw aanbesteden, met alle vertraging van dien.

Toch is er nog een derde scenario. De gemeente overweegt namelijk om het project in eigen beheer af te laten bouwen. "De gemeente is natuurlijk geen aannemer, maar we leggen hierbij de prioriteit bij het Stedelijk. Het is een van de mogelijkheden, maar niet gezegd dat we dat ook gaan doen', aldus Carolien Gehrels wethouder Kunst en Cultuur

Woensdag werd bekend dat burgemeester Van der Laan zich ook gaat bemoeien met de verbouwing. Het College heeft besloten dat er een bestuurlijk team wordt ingesteld dat zich over de renovatie gaat buigen. Behalve Van der Laan, zitten daarin ook wethouders Maarten van Poelgeest en Carolien Gehrels.