Frijda: van gemeenteraad weer naar toneel

0
Whatsapp

Frijda: van gemeenteraad weer naar toneel

15 februari 2011, 19.18 uur · Aangepast 16 februari 2011, 10.06 uur

Het bekendste raadslid van Amsterdam houdt er mee op. Na een jaar vindt Nelly Frijda van Red Amsterdam het wel mooi geweest en keert ze weer terug als actrice op het toneel.

Op haar werkkamer werkt Nelly Frijda aan haar afscheidsspeech. Na morgen kan ze zich weer helemaal op het acteren storten. Op de planken gaat zij de rol van Magda Goebbels spelen in het laatste deel van de Hitler-trilogie.

AT5 zocht haar op haar werkkamer op en vroeg waarom ze nu al weg gaat. Frijda had bij haar aantreden het idee dat 'je niet langer dan 1 jaar op pluche wil zitten' maar vindt dat nu een vergissing. "Eigenlijk je moet er twee jaar zitten, om alle ins en outs te kennen."

In de raad wordt ze opgevolgd door oud-wethouder Pitt Treumann. Die namens Red Amsterdam toch weer, waarschijnlijk met weinig succes,  zal proberen om de Noord-Zuidlijn te stoppen. Morgen neemt Frijda officieel afscheid van de gemeenteraad. Daarna gaat ze op de planken de rol van Magda Goebbels spelen in het laatste deel van de Hitler-trilogie.

Whatsapp