Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrouw doodgeschoten in Van der Valk Hotel

20 februari 2011, 11.51 uur · Aangepast 3 maart 2011, 11.04 uur

In het Van der Valk Hotel Schiphol A4 bij Hoofddorp is zondagochtend tegen half negen een vrouw doodgeschoten.

De schietpartij had rond 8.20 uur plaats in de lobby van het hotel. Hulpverleners, waaronder het traumateam uit Amsterdam, hebben nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar zij is uiteindelijk aan haar verwondingen bezweken.

Volgens een getuige zou het gaan om een Turkse vrouw van 23 jaar. Zij zou zijn neergeschoten door een Turkse man van rond de 22 jaar. De twee zouden ruzie hebben gekregen in het internetcafé, waarna de dader de vrouw neerschoot en ervandoor ging. De vrouw was volgens de getuige nog even in leven, maar overleed later aan haar verwondingen.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar het schietincident. Wat de exacte aanleiding is geweest is nog niet bekend. Over het schietincident wil de woordvoerder, in het belang van het onderzoek, geen mededelingen doen.

Het hotel, met bijbehorend restaurant, is inmiddels weer opengesteld voor gasten. De lobby was na de moord enkele uren met linten afgesloten en werd bewaakt door politieagenten. Hotelgasten moesten naar binnen via de eetzaal en konden in- en uitchecken in een ruimte vlakbij de afgesloten receptie. In een andere ruimte werden meerdere gasten gehoord door de politie.

In het hotel kwam in april 2009 een 22-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland) om het leven door een schietpartij. Er werden drie verdachten aangehouden. Deze werden kort daarna vrijgelaten. De politie zei toen dat het slachtoffer zichzelf vermoedelijk van het leven had beroofd. De drie mensen die met de vrouw in de hotelkamer verbleven, werden niet langer als verdachte beschouwd.