Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Fatima Elatik lobbyt bij hoofdredacteur Journaal

23 februari 2011, 13.56 uur · Aangepast 9 december 2011, 12.52 uur

Waar Fatima Elatik zich allemaal niet mee bezig houdt. Zo heeft de stadsdeelvoorzitter van Oost op Twitter druk uitgeoefend op scheidend NOS-hoofdredacteur Hans Laroes om AT5-presentatrice Aicha Marghadi aan een nieuwe baan te helpen.

Marghadi, die bij AT5 het Nieuws presenteert, begon vorig jaar bij de NOS als als presentatrice van het Sportjournaal. Fatima Elatik ziet haar liever in een andere rol, zo blijkt. "Hey @hanslaroes is het niet tijd dat @AichaMarghadi niet alleen sport presenteert, maar ook gewoon het nieuws?", zo twitterde de stadsdeelvoorzitter dinsdag.

Toen Laroes reageerde dat Marghadi zelf bij het Sportjournaal had gesolliciteerd, drukte Elatik door. "Maar je kunt het haar toch vragen:-) mooi voorbeeld voor al die meisjes in Amsterdam en Nederland." En later: "ik meen het echt. Denk r eens over na. Goed voor de samenleving en goed voor t nieuws. zie t als een mooi afscheidscadeau dat je ons land geeft."

Het is niet de eerste keer dat de PvdA-politica onhandig opereert. Zo werd ze eind november door de oppositie in Oost op het matje geroepen, omdat ze een taxirit naar Nijmegen van 450 euro had gedeclareerd. In een interview met Het Parool beschuldigde ze haar politieke tegenstanders er vervolgens van het op haar gemunt te hebben omdat ze moslima is.

En begin deze maand was er een akkefietje met de stadsdeelsite. Daarop stond een debat over verharding van de samenleving aangekondigd als 'Discriminatie en verrechtsing'.

Elatik keerde eind vorig jaar terug als stadsdeelvoorzitter van Oost, nadat ze was afgetreden als gevolg van de problemen rond het miljoenen kostende muziekcentrum MuzyQ.