Stad

NL
V

Geen Dreamnight voor zieke kinderen dit jaar

25 februari 2011, 18.49 uur · Aangepast 1 maart 2011, 16.03 uur

Honderden chronisch zieke en gehandicapte kinderen kunnen dit jaar niet naar de jaarlijkse Dreamnight in Artis.

Tijdens dit festijn - waarbij de dierentuin speciaal voor hen is geopend - brengen ambulances, politie en brandweerwagens de kinderen met loeiende sirenes naar de dierentuin. Maar de hulpdiensten doen dit jaar niet meer mee.

De traditie begon elf jaar geleden in Artis en het festijn werd steeds groter. Maar verschillende bewoners uit de Plantagebuurt dienden vorig jaar klachten in over geluidsoverlast. Daarom stuurde de gemeente een brief aan de organisatie van de Dreamnight dat de stoet teveel overlast veroorzaakt. En dus rijden de hulpdiensten -die zo'n 600 kinderen vervoeren-  dit jaar niet mee. 

De instellingen waar de kinderen verblijven moeten nu zelf het vervoer verzorgen. Maar niet iedereen kan dat, zoals bijvoorbeeld het BovenIJ Ziekenhuis. In de buurt van Artis hebben de bewoners die AT5 tegen het lijf loopt ook niet echt begrip voor de klachten.

De gemeente reageert geschrokken op de gevolgen van de brief die ze naar de organisatie van Dreamnight heeft gestuurd. Het was namelijk nooit hun bedoeling dat de hulpdiensten helemaal niet meer mee zouden doen.

Kijk hier voor de reactie van burgemeester Van der Laan.