Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hack de Overheid!!! Met AT5

10 maart 2011, 18.12 uur · Aangepast 10 maart 2011, 19.35 uur

Zaterdag 12 maart is het tijd voor Hack de Overheid goes Apps for Amsterdam: een hackathon waarbij nieuwe apps en websites worden gemaakt op basis van overheidsdata.

Coders, geeks, ambtenaren en anderen die een goed idee hebben om informatie toe te passen, komen samen om in één dag prototypes te maken

De initiatiefnemers (Waag Society, de gemeente en Hack De Overheid) willen de publieke informatie, de zogeheten Open Data, vertalen naar succesvolle applicaties voor bijvoorbeeld smartphones, het web of Facebook. Aan de dag is een wedstrijd verbonden, voor een succesvolle applicatie met een maatschappelijke en/of economische relevantie, die gebruik maakt van Amsterdamse data, is een geldprijs beschikbaar.

Uit het persbericht: Waarom moet je erbij zijn

  • Coders: Er zal veel nieuwe open data worden vrijgeven en je beste en leukste collega’s zullen er rondlopen.
  • Designers: Breng ideeën en applicaties op een hoger niveau met jouw designs en mockups.
  • Journalisten: Ooit weleens een verhaal uit data willen halen? Er zijn designers en coders aanwezig die je ermee kunnen helpen.
  • Politici: We laten je graag zien waarom open data belangrijk is en wat je er mee kan.
  • Ambtenaren: Maak mee wat er mogelijk is met open data en waarom het belangrijk is om 'jouw' data te gaan delen.
  • AT5 is een van de partijen die Open Data levert voor de wedstrijd. Om de data van AT5 te gebruiken, moet je beschikken over een token, die je hier kan aanvragen.