Politiek

NL
V

VVD-raadslid met hoofddoek naar werk

16 maart 2011, 14.25 uur · Aangepast 17 maart 2011, 17.42 uur

VVD-raadslid Werner Toonk is woensdag met een hoofddoekje om naar de gemeenteraad gekomen.

Toonk wil zo een ludieke statement maken over de discussie die momenteel binnen de VVD wordt gevoerd. Kamerlid Jeanine Hennis pleitte dinsdag in dagblad De Pers voor een hoofddoekjesverbod bij baliemedewerkers op het stadhuis.

Hennis kreeg steun van de Amsterdamse fractievoorzitter Robert Flos. Maar binnen de VVD is lang niet iedereen het eens met zo'n verbod. Werner Toonk bijvoorbeeld is fel tegen.

Wat Toonk betreft druist een verbod in tegen de liberale inslag van de VVD. Met zijn hoofddoekjes-actie wil hij die mening kracht bijzetten. "Zolang ik lid ben van de VVD, zal ik mij ervoor inzetten dat namens de VVD mensen met een hoofddoek om welkom zijn in Amsterdam, zowel voor de balie van het stadhuis als erachter! En om dat persoonlijke standpunt kracht bij te zetten, draag ik vanmiddag tijdens de zitting van de Amsterdamse gemeenteraad een hoofddoek. Uit respect voor alle ambtenaren en in het bijzonder die met een hoofddoek die zich dag in dag uit inzetten voor deze liberale en wat mij betreft tolerante stad!"