Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voorstel: tien clubs die 24 uur open zijn

19 maart 2011, 14.20 uur · Aangepast 21 maart 2011, 15.56 uur

Er moeten 10 uitgaansgelegenheden in Amsterdam komen die 24 uur per dag open mogen zijn. Daarmee wil het stadsbestuur het uitgaansleven weer nieuw leven inblazen.

Dat staat in een voorstel waar burgemeester Van der Laan op dit moment aan werkt, meldt Het Parool zaterdag. Het onderzoek is gaande om tegemoet te komen aan de gemeenteraad, die het verzoek had gedaan om de openingstijden van de horeca te verruimen.

Er gaat onderzocht worden of de horecagelegenheden misschien onder te brengen zijn op plekken waar bewoners er geen last van zullen krijgen. In het centrum wordt er dan gedacht aan het C&A gebouw aan het Damrak en een locatie op het Oostenburgeiland. Club Trouw aan de Wibautstraat en in het verleden Club 11 in het voormalig postkantoor bij het Centraal Station zouden model kunnen staan voor de nieuwe uitgaansplekken. Alle stadsdelen wordt gevraagd om na te denken over geschikte locaties in hun gebied. Het uiteindelijke plan zal nog voor de zomer voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

In hetzelfde voorstel wordt ook gekeken naar het verruimen van de openingstijden van alle andere horeca in de stad.