Start van hoofdcontent

112

NL
V

Man overleeft val van negende verdieping

27 maart 2011, 14.21 uur · Aangepast 28 maart 2011, 20.04 uur

Een man is zondagochtend van de negende verdieping van een flat aan Geldershoofd in Zuidoost gevallen of gesprongen. Dat gebeurde nadat de politie zijn woning was binnengegaan.

De man heeft het incident overleefd. Hij is zwaargewond, maar inmiddels buiten levensgevaar. Dat liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie weten. Volgens de politie gaat het om een Ghanese man.

De politie kreeg 's ochtends vroeg een melding van geluidsoverlast in het appartement in de flat Geldershoofd. Toen agenten aanbelden en er niet werd opengedaan, gingen zij de woning binnen. De man viel of sprong vervolgens van het balkon. Onduidelijk is nog hoe dat kon gebeuren. De rijksrecherche onderzoekt dat.

De afgelopen jaren kwam het meerdere malen voor dat personen op de vlucht voor de politie van flats in Zuidoost vielen. Dat leidde toen tot veel onrust in de wijk.

Zo viel de politie in mei 2009 meerdere flatwoningen in het stadsdeel binnen tijdens een onderzoek naar een Nigeriaanse drugsbende. Vier verdachten probeerden via de balkons te ontsnappen en vielen naar beneden. Eén man overleed, de drie anderen raakten gewond.

Bij een politie-inval in oktober 2007 viel ook een man van een balkon. De 34-jarige Ghanees kwam om. Een demonstratie tegen het politieoptreden liep destijds uit op relletjes.

Volgens een woordvoerster van de politie was het zondag vooralsnog rustig in Amsterdam-Zuidoost.