Cordaan start onderzoek naar anonieme klachten

De Raad van Bestuur van Cordaan is een onderzoek gestart naar de anonieme meldingen van mensonterende toestanden bij de zorginstelling.

Dat laat Cordaan donderdag weten in een persbericht. Tegen AT5 deden twee werknemers woensdag hun beklag over de wantoestanden. Zo zijn er afdelingen waar bewoners niet meer worden gedoucht en krijgen ouderen standaard een luier om, of ze nou incontinent zijn of niet.

Bestuursvoorzitter Eelco Damen ontkende de genoemde problemen woensdag, maar zegt nu: "We weten dat onze ouderenzorg aan verbetering en vernieuwing toe is. Daar werken we hard aan. De in de uitzending genoemde problemen, lossen we het liefst vandaag op. Dit wordt bemoeilijkt doordat de meldingen anoniem zijn gedaan via de AbvaKabo."

De Raad van Bestuur van Cordaan gaat donderdag om tafel zitten met de AbvaKabo om te praten over klachten. Lilian Marijnissen van de vakbond zei woensdag dat het bestuur volledig op de hoogte is van de problemen, omdat het beleid is dat bewoners standaard een luier aankrijgen.