Stad

NL
V

Extra geld en personeel voor Cordaan na klachten

20 april 2011, 12.16 uur · Aangepast 21 april 2011, 17.18 uur

Cordaan maakt jaarlijks 1,5 miljoen euro extra vrij voor de verpleeghuizen. Van dat geldt trekt het veertig nieuwe, goedopgeleide krachten aan.

Dat heeft de zorginstelling woensdagochtend bekendgemaakt aan AT5. De maatregelen worden genomen naar aanleiding van de klachten van personeel over de mensonterende toestanden in de verpleeghuizen. Bewoners zouden niet meer gedoucht worden en moeten verplicht een luier dragen zonder dat ze incontinent zijn.

"Naar aanleiding van de anonieme geluiden in de media hebben we als Raad van Bestuur onze verpleeghuizen nog weer eens bezocht. We hebben gesproken met veel medewerkers en leidinggevenden. Daaruit is ons nog eens gebleken dat onze teams helaas weinig tijd voor cliënten hebben. En we weten allemaal: dat is niet alleen bij Cordaan zo, het is een landelijk beeld", zo laat de zorginstelling weten.

Dinsdag bood het personeel een petitie met ruim 600 handtekeningen aan de Raad van Bestuur aan. Daarin doen zij hun beklag over de bezettingsproblemen en de hoge werkdruk, waardoor de kwaliteit van de zorg in hun ogen onder de maat is.