Whatsapp

Stad

"Stop controle kleine hoeveelheid harddrugs"

27 april 2011, 14.52 uur · Aangepast 28 april 2011, 23.22 uur

Dat zegt DJ en nachtburgemeester Isis van der Wel. Zij presenteerde vandaag de Nachtmonitor aan burgemeester Eberhard van der Laan. Het uitgaansleven in de stad scoort een 6,6.

Uit de monitor blijkt verder dat Paradiso de meest populaire club is, gevolgd door Trouw en Studio 80. Het gemiddelde bedrag dat op een nacht wordt uitgegeven, is 56 euro en over het aanbod van kroegen en cafés zijn meer mensen zeer tevreden (63 procent van de ondervraagden) dan over de clubs in de stad (47 procent).

Ondanks de vele berichten over geweld in het uitgaansleven, voelt slechts 5 procent zich onveilig. Homoseksuelen voelen zich wel vaker onveilig (11 procent) dan heteroseksuelen (4 procent). Dat ruim de helft (58 procent) het afgelopen jaar wel eens (verbaal) geweld heeft meegemaakt, doet daar kennelijk niets aan af.

De ingrepen van de overheid om de openbare ruimte veiliger te maken worden divers beoordeeld. Bijna de helft (48 procent) van de mensen die de enquête invulden, voelde zich helemaal niet veiliger door cameratoezicht, 33 procent wel. Bijna de helft denkt dat de veiligheid toeneemt als de politie preventief fouilleert.

Whatsapp