Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Voetbalteam dodelijke schietpartij was RKAVIC

16 mei 2011, 17.45 uur · Aangepast 23 november 2011, 16.44 uur

Het voetbalelftal dat zaterdagnacht bij een dodelijke schietpartij betrokken is geraakt met de politie, blijkt een team te zijn van de Amstelveense club RKAVIC.

Bij de schietpartij kwam de 31-jarige Michael, aanvoerder van het team, om het leven. Ook zijn broer Nick werd geraakt door een kogel. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

De broers spelen allebei in het vierde van RKAVIC. Het team werd dit jaar kampioen en dat werd afgelopen zaterdag gevierd met een boottocht door de grachten. Maar eenmaal weer op de kant ontaarde het feest in een drama.

Volgens ooggetuigen kreeg een deel van het team het aan de stok met de politie, omdat die ze wilde aanhouden voor het vernielen van een fiets. Er ontstond een vechtpartij, waarbij een agent zich zo in het nauw gebracht voelde dat hij zijn wapen trok. Op het moment dat Michael tussenbeide wilde komen, loste de agent een schot. Michael werd in zijn hart geraakt en was op slag dood.

Justitie onderzoekt de zaak. Op dit moment zitten nog 9 leden van het team vast. De recherche zal ze aankomende week allemaal verhoren.