Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gouden Ring voor Nel de Jager

2 juni 2011, 13.34 uur · Aangepast 4 juni 2011, 19.03 uur

Winkelstraatmanager Nel de Jager krijgt dit jaar de Gouden Piet Kranenberg Ring, een stimuleringsprijs voor vastgoed en lokale economie.

De prijs (Ring) is vernoemd naar voormalig Heineken-directeur Piet Kranenberg (1917-2009), die een doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behoud en de renovatie van het Olympisch Stadion. De prijs is bestemd voor iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van vastgoed in brede zin in groot Amsterdam.

Nel de Jager speelde als manager een grote rol bij de ontwikkeling van de Haarlemmerdijk en de Spaarndammerstraat tot intensiever gebruikt winkelgebied. “Nel de Jager heeft door haar doorzettingsvermogen en passie voor de lokale economie mede geholpen om mooie oude stukken van de stad nieuw elan in te blazen. Deze prestatie is niet vanzelf gegaan. Geloof hebben in een project, de bakens verzetten en met niets meer dan gezond verstand goede ontwikkelingen tot stand laten brengen. Een grote maatschappelijke betrokkenheid, met als eindresultaat dat een gehele buurt terug is gezet op de maatschappelijke, economische en vastgoedkaart van Amsterdam”, aldus het persbericht van organisator Bouwinvest.