Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Homobar Havana binnenkort weer open

14 juni 2011, 09.57 uur · Aangepast 16 juni 2011, 13.36 uur

De bekende homobar Havana in de Reguliersdwarsstraat opent medio juli weer haar deuren. Dat heeft de nieuwe mede-eigenaar Arno Eveleens maandag bekendgemaakt.

De Havana is een volgende uitgaansgelegenheid in de bekende straat die het centrum van de Amsterdamse homoscene vormt, die weer opengaat voor het publiek. De homobar wisselde de afgelopen jaren een aantal keer van eigenaar.

Havana staat bekend om zijn uitbundige muurschilderingen en huisvestte tientallen jaren geleden de eerste homodisco van de Reguliersdwarsstraat. De straat tussen het Koningsplein en het Rembrandtplein is sinds de jaren tachtig het centrum van de Amsterdamse homoscene.

Mede door het overlijden van horecamagnaat Sjoerd Kooistra, die veel homokroegen in Amsterdam bezat, sloten veel bekende bars en clubs in de straat het afgelopen jaar de deuren.Inmiddels is de Soho weer open en ook de Arc en de April hebben aangekondigd voor de Amsterdam Gay Pride begin augustus weer in bedrijf te zijn. De Havana was niet van Kooistra, al is hij wel een tijdje de uitbater van de club geweest.