Start van hoofdcontent
NL
V

Lange Frans en Baas B leggen conflict bij

5 juli 2011, 16.25 uur · Aangepast 5 juli 2011, 19.39 uur

Vrienden zullen ze nooit meer worden, maar het zich al jaren voortslepende zakelijk conflict tussen Lange Frans en Baas B (Bart Zeistra) is eindelijk opgelost.

De twee voormalige muziekpartners sloten maandag in het bijzijn van hun advocaten een overeenkomst. Alle studioapparatuur behoort aan Frans toe, een nog openstaande bankrekening lossen ze samen af en Bart draagt de aandelen van hun voormalige gezamenlijke bv over aan Frans, zo weet De Telegraaf.

Het rapduo debuteerde in 2004 met het succesnummer Moppie en scoorde in de jaren erna hit na hit. Toen de twee in 2009 uit elkaar gingen, raakte Lange Frans in de financiële problemen. Diens vrouw Daniëlle hield Baas B verantwoordelijk voor de situatie. De spanningen liepen vorig jaar zo hoog op dat Daniëlle werd gearresteerd bij het huis van Baas B. In haar auto werd een wapen gevonden.

Het was gisteren de eerste keer in ruim een jaar dat Lange Frans en Baas B elkaar weer zagen. "De sfeer was vreemd, maar Bart liet wel merken dat hij ook graag wilde dat hier een einde aan kwam", aldus de advocaat van Lange Frans tegen De Telegraaf.