112

NL
V

Woede over vrijlating daders mishandeling

8 juli 2011, 10.56 uur · Aangepast 9 juli 2011, 19.36 uur

De vier jongens die afgelopen weekend een straatfeest in Amstelveen verstoorden en enkele buurtbewoners mishandelden, zijn al weer vrij. Een teken van minachting, vindt een van de slachtoffers.

De relschoppers sloegen zaterdag toe tijdens een buurtfeest aan de Marketenster in Amstelveen. Een buurman werd volgens zijn vrouw bijna doodgeslagen. Justitie verdenkt de jongens van poging tot doodslag, maar toch zag de rechter niet voldoende aanleiding ze vast te houden. Het OM gaat dan ook in hoger beroep.

"Het is minachtend en emotioneel heel zwaar dat de dader nu al is vrijgelaten. we hadden er niet op gerekend dat ze tot het proces zouden vastzitten, maar dit is wel heel snel. Voor iedereen in de buurt en voor mijn gezin heeft het heel veel impact." Dat zegt Marja, de echtgenote van de zwaarwond geraakte bewoner, in een reactie aan AT5. Verder wil zij er niets over zeggen, omdat ze het  onderzoek van de politie niet in gevaar wil brengen.

Haar echtgenoot is nu weer thuis, maar moet maandag geopereerd worden aan zijn jukbeenderen, die op vier plaatsen gebroken zijn.