Moeder van crimineel Offenberg ontvoerd

De 57-jarige vrouw die zaterdagnacht uit Slotervaart werd ontvoerd is Alida van Dam, de moeder van onderwereldfiguur Mike Offenberg.

Dat bevestigt Vrij Nederland-misdaadjournalist Harry Lensink aan AT5. Alida van Dam is de dochter van de bekende Amsterdamse hasjhandelaar Gijs van Dam sr. en de halfzus van Gijs van Dam jr. Die laatste werd in 2004 voor zijn huis in Zandvoort geliquideerd.

In 2006 deed de politie al een inval in de woning in de Rijswijkstraat van waaruit Alida van Dam zaterdagnacht werd ontvoerd. De inval had te maken met het onderzoek van destijds naar Willem Holleeder, met wie haar zoon Mike Offenberg goed bevriend is.

Offenberg is onder meer veroordeeld voor overval, wapenbezit, bedreigingen en oplichting. Ook wordt hij in verband gebracht met drugshandel en witwaspraktijken. Zijn vader Rob Offenberg was eveneens een bekende in het criminele circuit. Hij was goed bevriend met Heineken-ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout. Toen Rob Offenberg overleed, ontfermden Holleeder en Van hout zich over de jonge Mike.