Start van hoofdcontent

Ajax

nl

De Boer vindt Dmitri Boelykin interessant

24 juli 2011, 19.17 uur · Aangepast 30 juli 2011, 13.14 uur

Trainer Frank de Boer is in zijn zoektocht naar een centrumspits uitgekomen bij Dmitri Boelykin. Die speelde vorig seizoen bij ADO Den Haag.

"Hij is een soort aanvaller die we nog niet hebben", zei hij vandaag na de ruime oefenzege op het Argentijnse Independiente (5-1). "Hij is ook iemand die in de slotfase iets kan forceren als dat nodig is."

De 31-jarige Boelykin speelde vorig seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag. De fysiek sterke Rus verraste met 21 competitietreffers. Hij is eigendom van Anderlecht dat de spits alleen wil verkopen.

Ajax versterkte zich in de aanloop van het nieuwe seizoen ook al met centrumspits Kolbeinn Sigthorsson. Siem de Jong is ook nog steeds een optie voor de positie centraal in de aanval en Aras Özbiliz bewees tegen Independiente met drie treffers dat hij ook als spits inzetbaar is. "Maar zo'n type als Boelikin hebben we niet", herhaalde De Boer. "Maar we moeten natuurlijk ook aan ons budget denken."

De Boer praat maandag met Geoffrey Castillion over zijn toekomst. De talentvolle spits van Jong Ajax wordt mogelijk verhuurd. Mounir El Hamdaoui komt niet meer voor in de plannen van de hoofdtrainer van de landskampioen.