112

Eerdere aanslag op opslagloods AFCA

13 augustus 2011, 19.50 uur · Aangepast 16 augustus 2011, 15.20 uur

Iets meer dan anderhalf jaar geleden is er een aanslag met brandbommen gepleegd op het kantoor van Ticket Unlimited en de opslag van AFCA, eigendom van Sven Westendorp.

De 41-jarige Westendorp werd gisteren voor zijn huis in Slotervaart neergeschoten. Anderhalve dag later is zijn toestand nog steeds kritiek.

Misdaadjournalist Paul Vugts zag de naam van Westendorp in 2009 al opduiken in een onderzoek van van de politie naar een drugsnetwerk waarbij Ajaxhooligans handelden in hasj, cocaine en pillen. Naar aanleiding van dit onderzoek werd uiteindelijk een forse groep verdachten opgepakt. Ook Westendorp was verdachte, maar hij werd nooit gearresteerd. Volgens Vugts zou daarom het gerucht bestaan dat hij een politie-informant is.

Tijdens dat drugsonderzoek, in de nacht van 24 december 2009, werd er al een aanslag met brandbommen gepleegd op de kledingopslag van Westendorps AFCA, aan de Hoogoorddreef in Zuidoost. De loods brandde toen volledig uit.

Het is nog gissen of deze aanslag of het drugsonderzoek iets te maken hebben met de schietpartij van gisteren.

Volgens de advocaat van Westendorp, Sander Janssen, is de suggestie dat zijn cliënt een informant zou zijn 'volstrekte flauwekul'. Hij noemt het verhaal een 'stomzinnig maar gevaarlijk verzinsel'.