Start van hoofdcontent
nl

La Paay deed Playboy voor 't geld

27 augustus 2011, 12.45 uur · Aangepast 23 november 2011, 11.19 uur

Patricia Paay ging in de Playboy niet uit de kleren omdat ze zich zo uitdagend voelt. "Dat heb ik gewoon voor het geld gedaan. Ik moest immers voor mezelf zorgen", zegt ze tegen De Telegraaf.

Nadat Patricia Paay aan de kant werd gezet door Adam Curry zag ze het financieel even niet meer zitten. "Veertien dagen nadat hij was vertrokken ben ik op mijn knieën gevallen en heb ik mijn longen eruit gehuild", zegt ze. Niet door een gebroken hart, maar vanwege al het papierwerk. "Adam had al die jaren alle papieren beslommeringen gedaan. De huur, de belastingen", vertelt Paay.

Gelukkig onmoette ze niet veel later miljonair Nicky van Dam. In De Telegraaf vertelt Paay hoe ze elkaar hebben onmoet in restaurant Het Kalfje in de Prinsenstraat. "Ik was daar met een vriendin. Hij met zijn ouders", vertelt Paay. Eerst had ze een leuk gesprek met de vader van Nicky. Maar Nicky's moeder vond het iets te gezellig worden en schoof vervolgens haar zoon naar voren. "Mijn zoon houdt van oudere vrouwen, zei zijn moeder", herinnert Paay.

Inmiddels is het echte liefde tussen de twee. "We waren al soulmates, nu zijn we echt van elkaar gaan houden", aldus Paay.