Start van hoofdcontent

Stad

nl

Spits El Hamdaoui onverkoopbaar

1 september 2011, 09.40 uur · Aangepast 2 september 2011, 12.35 uur

Mounir El Hamdaoui speelt het komende half jaar voor Jong Ajax. Veel interesse gisteren op de laatste dag van de transfermarkt, maar tot een deal kwam het uiteindelijk niet.

Er waren verschillende clubs geïnteresseerd in de spits, maar toen om twaalf uur de transfermarkt sloot was El Hamdaoui nog steeds Ajacied. Sommige clubs konden of wilden niet voldoen aan de eisen die Ajax stelde en voor andere clubs waren de eisen van de voormalige nummer 9 van Ajax te gortig.

Volgens geruchten had het Spaanse Espanyol de grootste kans op de diensten van El Hamdaoui, maar ook die transfer lukte niet.

De Marokkaanse spits kwam vorig jaar nog voor ongeveer vijf miljoen euro naar Ajax, maar heeft inmiddels een onoplosbaar conflict met trainer Frank de Boer. Die zette na verschillende ruzies El Hamdaoui terug naar Jong Ajax en trok twee nieuwe spitsen aan. Kolbeinn Sigthorsson en gisteren de Russische stormram Bulykin.   

El Hamdaoui moet nu in ieder geval tot de winterstop wachten op een transfer, tenzij een Russische of Turkse club de komende dagen nog een bod doet. Die mogen nog enkele dagen spelers halen. Ook Ismael Aissati vond geen nieuwe club.