Start van hoofdcontent
NL
V

Keith Bakker wil zijn privacy terug

7 september 2011, 14.26 uur · Aangepast 22 november 2011, 15.44 uur

Afkickgoeroe Keith Bakker vindt dat justitie onterecht zijn persoonlijke post leest en kan censureren. Bakker zit in de cel omdat hij verdacht wordt van zedendelicten en haalt uit op zijn weblog.

"Het controlerecht van justitie respecteert op geen enkele manier het recht op privacy van verdachten. Persoonlijke post van verdachten in een Huis van Bewaring kan, zonder toestemming van de afzender, worden gelezen, gekopieerd en zelfs aan derden doorgegeven worden", schrijft Bakker.

Alle post die Bakker verstuurt mag door het Huis van Bewaring worden gelezen. "Het is dus vrij eenvoudig om alle onwelgevallige informatie te blokkeren. Justitie schendt hiermee mijn recht op privacy en ik zal indien nodig hiervoor juridische stappen laten nemen", aldus Bakker.

Volgens Bakker is deze privacyschending pas terecht wanneer hij ook daadwerkelijk veroordeeld zou zijn. "Ik pleit voor, in het geval dat dit nodig blijkt, een speciale uitspraak door de rechtbank voor censuuroplegging. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met ontsnappingsgevaar, bescherming van de openbare orde of nationale veiligheid, smokkel of gewelddreiging", schrijft een boze Bakker.